Pretty :3 |
For New Years Eve, my mum made a hazelnut cake! This is considered an all time classic in our household for being delicious, simple, and yeah just delicious. If you are allergic to nuts, then yes, this is definitely a recipe to avoid… You can also replace hazelnuts with walnuts (also yumz). Anyways, here is the recipe as my mum makes it!
Ingredients:
- 100g of butter
- 200g of sugar
- 3 eggs
- 100g of hazelnuts (crushed)
- 80g of flour
Preparation:
- Pre-heat the oven at 200C.
- Butter the mold and add some flour so the cake won't stick.
- Melt the butter, and add the sugar. Mix well.
- Add the eggs one by one while mixing, and add the crushed hazelnuts and the flour. Mix until smooth.
- Add the mixture into the bowl and bake it for 30min.
Recette en Francais:
Ingredients:
- 100 g de beurre
- 200 g de sucre en poudre
- 3 oeufs
- 100g de noisettes broyes
- 80 g de farine
Preparation:
- Faire fondre le beurre, puis dans un saladier, le travailler avec le sucre.
- Ajouter les oeufs un a un en brassant, puis verser les noisettes et enfin la farine. Le melange doit former une pate homogene.
- Verser le tout dans un moule a manque beurre et farine. Enfourner a 200C (th. 6/7) pendant 30min.
You can see the chocolate chips on the side >< |
Receta en Español: Torta de avellanas
Ingredientes:
- 100g de manteca
- 100g de azúcar
- 3 huevos
- 100g de avellanas molidas
- 80g de harina
Preparación:
- Ablandar la manteca y agregar el azúcar. Mezclar bien.
- Agregar los huevos uno por uno mezclando. Después, agregar las avellanas y la harina. Batir todo hasta que la mezcla sea homogénea.
- Meter el todo en el molde (el molde tiene un poco de manteca y harina para que la torta no se pegue) y al horno durante 30min a 200C!
Se puede agregar chispas de chocolate y/o nutella!
No comments:
Post a Comment